Live updates: Savannah St. Patrick's Day-vignetten - 'Beste ervaring van mijn leven' (2023)

Savannah St. Patrick's Day is altijd een dag om nooit te vergeten in de Hostess City of the South. Lokale bewoners en toeristen beleven een viering van de Ierse gemeenschap in Savannah met veel mensen die van ver buiten de regio komen om deel te nemen aan de op een na grootste St. Patrick's Day-parade in de Verenigde Staten.

Volg de dag van de paradeleider:Savannah St. Patrick's Day Parade 2022 Grand Marshal's Diary

Vier als een local:De insidersgids voor het navigeren door Savannah's St. Patrick's Day Parade

Scènes van de dag:Foto's, video's van de Savannah St. Patrick's Day Parade en Festival 2022

Hier zijn enkele verhalen van de Savannah St. Patrick's Day Parade in 2022:

Rockin' shamrock-bril buiten Clary's

Live updates: Savannah St. Patrick's Day-vignetten - 'Beste ervaring van mijn leven' (2)

Penny Smith, van top tot teen in een groene en rockende oversized klaverzonnebril, trok de aandacht van een voorbijganger die riep "hou van je outfit."

Smith, oorspronkelijk uit Illinois, is met familie in de stad en blaast hun jarenlange traditie van het vieren van St. Patrick's Day in Savannah nieuw leven in. De groep van vier is al sinds 6 uur op pad, zeiden ze.

"De afgelopen twee jaar hebben we niet kunnen komen, dus we zijn super opgewonden om hier te zijn om alle gekke mensen en de prachtige parade te zien," zei Smith, die eraan toevoegde, "en de mannen in kilts! ”

—Nancy Guan

'Pre-parade adrenaline stroomt' en de Guinness heeft nog steeds die perfecte smaak

Twee jaar zonder St. Patrick's Day-parade was lang genoeg voor veel vierkante krakers om de regels te vergeten.

Tenten en stoelen verschenen woensdagavond op alle zes de pleinen langs de route van de parade, ruim voor de opening op donderdag om 6.00 uur. Stadsambtenaren maakten woensdagavond de ronde om de vroege aankomsten eraan te herinneren dat ze de pleinen, samen met al hun bezittingen, voor 22.00 uur moesten verlaten. Alle spullen onbeheerd achtergelaten na 22.00 uur. werd in beslag genomen.

Live updates: Savannah St. Patrick's Day-vignetten - 'Beste ervaring van mijn leven' (3)

Square-veteranen begonnen donderdag om 05.00 uur aan te komen voor het opzetten. Op Oglethorpe Square stonden enkele tientallen stamgasten op de stoeprand, met stoelen, tafels, tenten en koelboxen in de hand, die klokslag zes uur 's ochtends hun intrek namen.

"Het was goed om die pre-parade adrenaline te laten stromen en om iedereen opgewonden te zien om hun plek op te eisen." zei Jason Hux, al twee decennia een vaste klant op Oglethorpe Square. "En mijn Guinness voor zonsopgang smaakte beter dan ik me herinnerde."

— Adam Van Brimmer

'Ik voelde me alsof ik 7 jaar oud was en het was Kerstmis' een vierkante plek vinden

Om 4 uur 's ochtends stond Mary Elizabeth Wooten klaar om te beginnen aan wat altijd een jaarlijkse traditie is geweest: een plekje zoeken op een van de pleinen voor de St. Patrick's Day-parade.

"Ik vertelde mensen gisteravond dat ik me voelde alsof ik 7 jaar oud was, en het was Kerstmis," zei ze.

Voor Wooten is de vakantie nabij en dierbaar. Ze loopt al mee in de parade sinds ze een kind was, en haar grootvader, Thomas "Frank" Baker, leidde de Jasper Green Ceremony, die veteranen eert. Een kalme Wooten verloor een paar jaar geleden haar grootvader aan kanker en zei dat de vakantie voor haar altijd over familie zal gaan.

"Als de doedelzak begint te spelen, kan ik huilen."

— Raisa Habersham

Inwoners van Bainbridge maken de verjaardagsreis voor St. Patrick's

Phalisha Jackson en haar gezin reden vijf uur van Bainbridge, Georgia, om mee te doen aan de St. Patrick's Day-festiviteiten.

"We zijn hier om mijn verjaardag te vieren, ook al is het een paar weken later", zei ze terwijl zij en familieleden Patsy McCall en Helen Jackson buiten hun auto's op Drayton Street stonden, gekleed in hun beste St. Patrick's Day-kleding. Dit is de tweede keer dat ze naar de parade komen kijken.

— Raisa Habersham

'We're just here to have fun' op paradeplek op Wright Square

Terwijl ze door Wright Square liepen, poseerden Ayanna Robinson en haar jongere neven voor een foto.

Live updates: Savannah St. Patrick's Day-vignetten - 'Beste ervaring van mijn leven' (4)

"We zijn hier gewoon voor de lol", zei Robinson. De inwoner van Savannah haastte zich toen om een ​​plekje te vinden om de parade te bekijken.

(Video) St. Patrick's Day Parade in Savanah, Ga. | Live

— Raisa Habersham

Inwoner van Savannah opgewonden om terug te keren naar E. Brede plek voor parade

Chris Crocker is verheugd om terug te zijn in East Broad Street na drie jaar van afgelastingen voor St. Patrick's Day.

De inwoner van Savannah sloot zich voorafgaand aan de parade van donderdag aan bij levendige menigten langs trottoirs en middenbermen in de buurt van het Pirate's House.

— Zoë Nicholson

De Tipsy Tappers zijn aangekomen bij de Savannah St. Patrick's Day Parade 2022

De "Tipsy Tappers" hebben een maand lang het Ritz in hun tapschoenen aangetrokken. De groep vrienden begon een gechoreografeerde dans te leren om te pronken tijdens de donderdagparade. Hun minutenlange routine eindigt in een bloei van glanzende groene vleugels.

Ze voegden zich bij de honderden zielen die langs E. Broad Street stonden in de minuten voordat de parade begon.

— Zoë Nicholson

Beste (extra grote) zitplaats op de route

Live updates: Savannah St. Patrick's Day-vignetten - 'Beste ervaring van mijn leven' (5)

Het was moeilijk om Hill Lawrence te missen aan het einde van de paraderoute op donderdagochtend. Door zijn extra hoge stoel leken de anderen om hem heen op speelgoed.

“Ik heb het op Amazon besteld. Hij heeft zes bekerhouders en een ingebouwde koelbox, voor het geval dat,' zei hij, staande in Liberty Street in de buurt van het DeSoto Hotel.

Lawrence, die oorspronkelijk uit Dublin, Georgia komt, vierde de dag met vrienden en was blij om terug te zijn na een onderbreking van twee jaar.

"Het is ongeloofelijk. Ik hou ervan, de kameraadschap en het zien van al mijn vrienden. Het is gewoon goed om mensen buiten te zien. Het is al lang geleden."

— Katie Nussbaum

Gevonden voorwerpen

Live updates: Savannah St. Patrick's Day-vignetten - 'Beste ervaring van mijn leven' (6)

Ann Mayer was donderdagochtend op jacht. De zelfverklaarde sneeuwvogel vroeg mensen langs Abercorn Street of ze haar ontbrekende groene ondergoed hadden gevonden terwijl ze rondslenterde in een felgroene jurk die in een nep-poesje was gestopt.

"Ik ging net naar vier jonge dames en zei: 'is dit verloren en gevonden?' … Ze waren hysterisch toen ze de achterkant (van mijn kostuum) zagen," zei ze.

Mayer, oorspronkelijk afkomstig uit New Jersey, zei dat ze donderdag blij was om lachende gezichten te zien.

“Ik dacht dat er meer mensen zouden zijn, maar ik ben blij dat ik het terug heb. Ik ben blij om de gezichten van mensen te zien, we hebben geen maskers op, dus ik voel me een beetje beter, 'zei ze.

— Katie Nussbaum

Nadat ze zijn verhuisd van hun favoriete plek op WrightSquare, zijn deze vrienden terug en klaar voor St. Patrick's Day

Natalie Schroder, de zussen Becca en Rachel Stenfield en een paar vrienden zetten hun kamp op om 4 uur 's ochtends. De inboorlingen van Savannah waren vastbesloten om een ​​plekje te bemachtigen op Wright Square nabij de kruising van Bull en State Street nadat ze waren verhuisd van hun favoriete plek van voorgaande jaren.

"Ik had zoiets van, dit jaar niet", zei Schroder onder een Georgia Bulldog-tent.

De bemanning genoot van dronken drankjes terwijl ze praatten over St. Patrick's Day in Savannah en plezier.

— Raisa Habersham

70 jaar St. Patrick's Day-vieringen van 'geboren en gebleven' lokaal

"Kijk naar deze prachtige eiken, kijk naar de lucht!"

Tom Kohler noemt zichzelf een geboren en gebleven Savannahiër, die al 70 jaar bijna elke St. Pat's in zijn huis heeft gevierd.

Live updates: Savannah St. Patrick's Day-vignetten - 'Beste ervaring van mijn leven' (8)

‘Ik noem dit mijn St. Patrick’s day-uniform,’ zei Kohler, wijzend op zijn eclectische mix van blazer, hoofddoek en lederen handschoenen. "Ik probeer multidimensionaal te zijn op St. Patrick's Day, zodat ik op veel plaatsen kan passen."

(Video) St. Patrick's Day parade makes a comeback in Savannah

Hij is joods, maar "zoals iedereen vandaag ben ik Iers", zei hij.

—Nancy Guan

Tweede keer is de charme voor familie op zoek naar een vierkante plek

Tiffany Brown, haar man Cedric en hun 5-jarige dochter woonden hun eerste parade bij in 2019 voordat de pandemie de vieringen de komende twee jaar stopzette.

"In 2019 was er geen staanplaats, de pleinen waren helemaal vol", zei ze.

Live updates: Savannah St. Patrick's Day-vignetten - 'Beste ervaring van mijn leven' (9)

Deze keer wisten ze een plek aan de rand van Calhoun Square te bemachtigen. Brown zei dat ze sinds ze naar Savannah is verhuisd een nieuwe waardering voor de vakantie heeft gekregen.

"Ik weet niet of mensen echt opletten of zich concentreren op de echte betekenis van St. Patrick's," zei Brown, "Ik was een van degenen die feesten en was hier voor de festiviteiten, maar nu ik een dochter heb wil ik om goed geïnformeerd te zijn over de vakantie.”

—Nancy Guan

Leprechaun geniet van wat Carly Rae Jepson

Matt Chase tikte met zijn hielen op het trottoir terwijl "Call Me Misschien" van Carly Rae Jepson uit een van de praalwagens schoot. Hij is in een volledige kabouteroutfit en deelt Ierse zegeningen gegraveerd op metalen munten uit aan paradegangers.

Live updates: Savannah St. Patrick's Day-vignetten - 'Beste ervaring van mijn leven' (10)

Zowel locals als toeristen benaderen hem voor foto's en hij verwelkomt ze met een glimlach.

"Ik vind het geweldig dat Savannah doordrenkt is van traditie en dat Ierse gezinnen in de parade lopen, maar we zouden wel wat meer doedelzakken kunnen gebruiken", lachte hij, en begon meteen weer te dansen.

—Nancy Guan

Inwoner van Savannah geniet van de frisse lucht en frisse looks

Efrain Arcoho, inwoner van Savannah, voelde zich geweldig en zag er fris uit toen hij donderdagochtend langs Bay Street stond.

“Ik heb hem speciaal voor vandaag laten maken. Ik dacht gewoon, weet je wat, ik koop een wit overhemd en een witte broek en teken mijn eigen ontwerp, 'zei Arochos over zijn bijpassende airbrush-shirt en broek bekleed met klavers.

Live updates: Savannah St. Patrick's Day-vignetten - 'Beste ervaring van mijn leven' (11)

Een hoed met pailletten en groen geverfd haar ronden zijn feestelijke uiterlijk af.

“We kwamen hier rond 8 uur aan en alles is vrij vlot verlopen. Ik hang meestal rond in Bay Street, 'zei hij.

— Katie Nussbaum

Vroege drinkers halen Pinkie's

Jim Chambers en zijn vrienden begonnen donderdag vroeg aan Savannah's grootste feest.

"We waren hier net nadat de deuren opengingen," zei hij terwijl hij buiten de beroemde drinkplaats Pinkie Masters stond.

'Het is niet echt St. Patrick's Day in Savannah, tenzij je naar Pinkies komt.'

— Katie Nussbaum

Live updates: Savannah St. Patrick's Day-vignetten - 'Beste ervaring van mijn leven' (12)

Savannah-inwoner geniet van 'speciale' 'familie'-dag

Jamie Coursey viert al zijn hele leven St. Patrick's Day in Savannah.

"Ik bedoel, de afgelopen twee jaar hebben we het niet gehad en vandaag is het zelfs nog specialer", zei Coursey, die al 22 jaar in het paradecomité zit, "nadat we het de afgelopen twee jaar moesten doen."

Coursey zei ondanks de duizenden die zich anders voelen, St. Patrick's in Savannah draait om familie.

“Het is gewoon een speciale dag, het is een familiedag. Mensen zien, doorbrengen met familie. We hebben cookouts en bijeenkomsten… het is geen feestdag zoals sommige mensen denken, het is een familiedag voor onze gemeenschap.”

(Video) Top 20 US Spots Meer vakantie, minder betalen!

Coursey liep in de parade met zijn vrouw en collega-commissieleden.

— Zoë Nicholson

Leprechaun voert goocheltrucs uit buiten de kathedraal

Zachary Allen kwam helemaal uit Ohio om St. Patrick's Day te vieren.

De parade van 2022 is de vijfde die hij bijwoont. We hebben Allen gepakt net buiten de kathedraalbasiliek van straat. Johannes de Doper. Verkleed als kabouter voerde hij goocheltrucs uit.

—Bianca Moorman

Live updates: Savannah St. Patrick's Day-vignetten - 'Beste ervaring van mijn leven' (13)

Inwoners van Alabama bezoeken dochter voor St. Patrick's parade

Shane Uhl uit Daphne, Alabama, speelt met zijn hond Pucca. Uhl komt al meer dan vijf jaar naar de parade. Zijn dochter woont in Savannah.

—Bianca Moorman

Live updates: Savannah St. Patrick's Day-vignetten - 'Beste ervaring van mijn leven' (14)

Jonge paradegangers 'enthousiast' om na twee jaar weer parade te hebben

Ferris Key en Emma Jane Moody genieten van hun voorjaarsvakantie door te helpen bij het bewaken van een kraampje bij de parade. De meisjes zeiden dat ze de afgelopen zes jaar op dezelfde plek voor Lafayette Square hebben gestaan ​​en verheugd zijn om terug te zijn.

Live updates: Savannah St. Patrick's Day-vignetten - 'Beste ervaring van mijn leven' (15)

"Ik vind het heel leuk om ernaar te kijken," zei Key, "en ik ben verheugd om het te hebben nadat het twee jaar was geannuleerd."

—Bianca Moorman

Live updates: Savannah St. Patrick's Day-vignetten - 'Beste ervaring van mijn leven' (16)

Savannah-familie enthousiast om de Ierse dansers in de parade te zien

Megan Burns helpt haar dochters Vivian en Abigail Gulick uit Savannah met speelgoed dat ze net heeft gekocht.

Burns brengt haar kinderen naar de parade sinds ze klein waren. Abigail zei dat ze het meest opgewonden is om te zien dansen tijdens de parade.

—Bianca Moorman

Kijkers die voor het eerst naar de parade kijken, genieten van de kathedraal

Kate Jackson, Sara Collins, Trip Jackson en Morgan Carter zwaaien terwijl een vlotter van de Amerikaanse marine passeert. Kate en Morgan brachten hun kinderen voor het eerst mee naar de parade en vonden een plek recht tegenover de kathedraal om te kijken.

—Bianca Moorman

Live updates: Savannah St. Patrick's Day-vignetten - 'Beste ervaring van mijn leven' (18)

Vlotter rolt door parade ter ondersteuning van Oekraïne te midden van Russisch conflict

Een praalwagen ter ondersteuning van Oekraïne rolde door de Savannah St. Patrick's Day Parade in 2022.

—Nancy Guan

Hulpverleners marcheren vieren de verjaardag van de jonge vrouw

Een groot contingent van de hulpdiensten van Savannah en Orlando liep massaal door East Bay Street, hun leider maakte een lijn naar een groep jonge vrouwen, van wie er een een 'gelukkige verjaardag'-sjerp droeg.

De vrouwen werden meegesleurd in de menigte van brandweerlieden en politieagenten en trokken gejuich van de rumoerige menigten die zich op de stoep hadden verzameld.

— Zoë Nicholson

Dubbele burgers van Ierland en de VS vieren St. Pats in Savannah

De familie Murphy, die staatsburger is van Ierland en de Verenigde Staten, was verheugd om familie te zien en de traditie te vieren tijdens de Savannah St. Patrick's Day Parade.

— Zoë Nicholson

Braves World Series-trofee een grote hit op Johnson Square

"Ik ga al naar (de parade) sinds ik een kleine jongen was," zei de inwoner van Savannah.

Justin Hodges was slechts een paar meter verwijderd van de Braves 'World Series-trofee, waar hij een foto maakte. "Het is geweldig dat ze het hierheen hebben gebracht zodat de mensen het kunnen zien, er een foto mee kunnen maken en van dat moment kunnen genieten."

(Video) Physical Medium Stewart Alexander on the Amazing Reality of Survival & Communication After Death

— Raisa Habersham

St Pats en Shaq

Kevin Mauro, 48, draagt ​​een groene Shaquille O'Neal Celtics-trui en een St. Patrick's Day-ketting, komt uit New Jersey en kwam op bezoek bij vrienden in Savannah voor Patrick's Day.

Toen hem werd gevraagd wat zijn favoriete deel van de parade was, zei hij: "Ik hou gewoon van de mensen, de vriendelijkheid, iedereen kan met elkaar opschieten, het is echt cool, man."

—Drew Favakeh

Bezoeker Florida zegt parade 'fantastisch'

Jacqueline Serrano, 39, kwam uit St. Petersburg, Florida, om een ​​vriend te bezoeken die van New Jersey naar Savannah was verhuisd.

Terwijl 'USA'-gezangen op de achtergrond regenden, zei ze dat het leger en de politie die in de parade marcheerden, haar dag goed maakten.

"Het is geweldig, het is fantastisch, dit publiek heeft veel mensen, familieplezier, maar het is niet te, te veel, waar het niet te overvol is", zei Serrano.

—Drew Favakeh

Uitgebreide festivalzone-uitzichten van 37th Street tot Victory Drive

rivier straat

SCAD-studenten ervaren echte Savannah St. Patrick's Day

"Eerlijk gezegd, de beste ervaring van mijn leven", zegt Claudio Gervacio, een student van Savannah College of Art and Design.

Dit was de eerste keer dat Gervacio en haar vriendin Stephanie Sommerfeld de kans kregen om St. Patrick's Day te vieren sinds ze SCAD hebben bijgewoond. eigen draagbare luidspreker.

Live updates: Savannah St. Patrick's Day-vignetten - 'Beste ervaring van mijn leven' (19)

Of River Street tijdens St. Patrick's Day de hype van de afgelopen jaren heeft waargemaakt?

"Ik denk dat het gek is geweest, maar ik dacht dat het nog gekker zou worden", zei Sommerfeld.

– Laura Nwogu

Locals gaan naar River Street om 'te genieten van het moment' van het St. Patrick's Day-weekend

Locals Rafaela Johnson en Ayesha Sinclair vieren St. Patrick's Day voor het eerst in respectievelijk zes en vier jaar.

Live updates: Savannah St. Patrick's Day-vignetten - 'Beste ervaring van mijn leven' (20)

"We probeerden zoveel mogelijk spullen te vangen", zei Sinclair.

Haar eerste St. Patrick's in Savannah-ervaring is tot nu toe goed verlopen. "[We proberen] gewoon van het moment te genieten." De rest van de vakantie zullen de twee door River Street lopen om te zien welke andere activiteiten er te beleven zijn.

– Eden Turner

Starland-werf

De inwoner van Savannah gaat naar Starland om de uitgebreide festivalzone te vieren

Marsha Thompson, geboren in Savannah, viert haar hele leven St. Patrick's Day in Savannah.

Na de parade ging ze rechtstreeks naar Starland Yard om te ontspannen en te genieten. Ze zei "het is geweldig" dat de stad het festival heeft uitgebreid naar Victory Drive.

– Laura Nwogu

Live updates: Savannah St. Patrick's Day-vignetten - 'Beste ervaring van mijn leven' (21)

Langdurige bewoners enthousiast om St. Patrick's Day 'eindelijk terug' te hebben

Carole Carr en Charles Stevenson vierden de 198e St. Patrick's Day, gekleed in glanzend groen en goud. Stevenson, die sinds eind jaren 80 in Savannah is, is verheugd dat de vakantie weer in actie is.

De twee waren het erover eens dat de stad gewoon niet hetzelfde was door het gebrek aan feest. Wat de St. Patrick's Starland-uitbreiding betreft, vinden Carr en Stevenson dat het briljant is. St. Patrick's Day is "eindelijk terug!"

– Eden Turner

Uitgebreide festivalzone een hit bij deze Savannah-local

Dan staat buiten de Lone Wolf Lounge en bereidt zich voor op een nieuwe fietstocht door de stad. Hij heeft de afgelopen twee jaar St. Patrick's Day in Savannah gevierd en de verandering tussen de twee is al aanzienlijk geweest. "... Het is goed vandaag", zegt hij over de vieringen van de dag tot nu toe. De uitbreiding van het Starland District was een grote verandering voor Dan, die meer van de stad te vieren heeft naarmate de rest van de dag aanbreekt.

(Video) My Reaction - s17e14 Sister Wives

– Eden Turner

Videos

1. Stress, Portrait of a Killer - Full Documentary (2008)
(interface)
2. listening to tommy sotomayor live on kick my live reaction
( HOLDitDOWNPODCAST 2.0)
3. Barcelona Eurovision Party 2023 | BCN Party Reaction & Review | BCN Eurovision 2023
(Shane's Eurovision Review)
4. Taurus... The Beginning or The Beginning!
(Ministry Revealed)
5. It's IN His Name! (share it)
(Ministry Revealed)
6. NYC LIVE Roosevelt Island Cherry Blossoms & Tram Ride, Times Square on Saturday (April 9, 2022)
(The NYC Walking Show)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Lawanda Wiegand

Last Updated: 27/08/2023

Views: 5821

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Lawanda Wiegand

Birthday: 1993-01-10

Address: Suite 391 6963 Ullrich Shore, Bellefort, WI 01350-7893

Phone: +6806610432415

Job: Dynamic Manufacturing Assistant

Hobby: amateur radio, Taekwondo, Wood carving, Parkour, Skateboarding, Running, Rafting

Introduction: My name is Pres. Lawanda Wiegand, I am a inquisitive, helpful, glamorous, cheerful, open, clever, innocent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.