Wie is de vrouw van Justin Trudeau? Alles over Sophie Grégoire Trudeau (2023)

Na 18 jaar huwelijk, Canadese premierJustin TrudeauEnSophie Grégoire Trudeauzijn aan het splitsen.

Het stel, dat in 2005 trouwde en drie kinderen deelt, kondigde hun scheiding aan op 2 augustus 2023, waarbij de premier in een Instagram-verklaring schreef: "Hallo allemaal, Sophie en ik willen graag het feit delen dat na veel zinvolle en moeilijk gesprek hebben we de beslissing genomen om uit elkaar te gaan."

Het kantoor van de Canadese premier bevestigde het nieuws ook aan PEOPLE en deelde dat de familie "begin volgende week samen op vakantie zal zijn".

Tijdens hun huwelijk gaf Trudeau zijn vrouw de eer om hem te helpen een betere vader, leider en leider te zijnfeministe. Hij verteldeVoxin 2016 dat hij zijn kinderen leert over gendergelijkheid door "te laten zien dat ik attent en respectvol ben en net zo goed samenwerk met Sophie als met ons huwelijk."

Hij voegde eraan toe: "We zijn het niet eens, en soms is het omdat ik gelijk heb en soms omdat zij gelijk heeft, en daar is een relatie tussen gelijken."

Justin Trudeau aangekondigd als speciale gast in nieuwe spin-off 'Canada's Drag Race'

Gregoire stond aan de zijde van Trudeau toen hij in 2015 en opnieuw in 2021 werd gekozen.

"Sophie: toen we 12 jaar geleden besloten om samen in de politiek te gaan, is dat omdat we onze waarden wilden verdedigen, omdat we wilden bijdragen aan een sterker Canada. En vanaf het begin hebben we dat samen gedaan", zei hij tijdens zijn overwinningsrede voor de herverkiezing. "Bedankt."

Van haar carrière in entertainment tot hun recente scheiding, hier is alles wat je moet weten over Justin Trudeau's vrouw Sophie Gregoire Trudeau.

Ze ontmoetten elkaar toen ze nog heel jong waren, maar gingen niet meteen uit

Wie is de vrouw van Justin Trudeau? Alles over Sophie Grégoire Trudeau (1)

Gregoire en Trudeau ontmoetten elkaar toen ze nog kinderen waren, aangezien ze een klasgenoot was van zijn jongste broer, Michel. Sophie herinnerde zich eraanvan Macleanin 2005 dat ze als kind in het huis van de Trudeaus zou spelen en altijd verliefd was op de toekomstige politicus.

"Ze hadden een heel gaaf zwembad met een trapeze en touwen en we konden urenlang Tarzan spelen", zei ze. "We verstopten ons in de kasten om onze eerste kus te hebben."

Het paar maakte opnieuw contact als volwassenen toen ze samen een geldinzamelingsevenement organiseerden in 2003, maar Trudeau was op dat moment niet klaar voor iets serieus. Toen Gregoire hem na de vergadering een e-mail stuurde, reageerde hij niet.

"Ik kreeg de e-mail en ik zei: 'Leuk. Oké. Goed.' En ik antwoordde niet", herinnert hij zich. "Ik heb het niet verwijderd, ik heb alleen besloten: 'Nee, ik kan beter niets beginnen waar ik niet mee door wil gaan.' "

Ze hadden hun eerste date in een karaokebar

Wie is de vrouw van Justin Trudeau? Alles over Sophie Grégoire Trudeau (2)

Toen ze geen antwoord kreeg, verwierp Gregoire het idee om met Trudeau te daten. Maar een paar weken later kwamen ze elkaar toevallig tegen, en Trudeau besefte dat hij bij haar wilde zijn. vertelde Grégoirevan Macleandat ze hard to get speelde: ze wilde hem haar nummer niet geven en zei dat hij haar moest e-mailen.

Trudeau e-mailde haar die avond, en het paar ging op hun eerste date naar een Afghaans restaurant en vervolgens naar een karaokebar, waar ze zongen.Elton JohnEnBeatlesliedjes.

Terwijl het stel na de karaoke over straat liep, liep Trudeau met zijn hoofd tegen een paal aan. "Ik dacht: 'Oh mijn God. Jij nerd!' ' zei Gregoire. "En hij bleef 30 minuten lang uitleggen: 'Sophie, Sophie, ik doe dit nooit.' "

Op 18 oktober 2004, wat de 85ste verjaardag van wijlen Pierre Trudeau zou zijn geweest, verloofde het paar zich na een bezoek aan het graf van de Trudeau-familie in Saint-Rémi-de-Napierville, Quebec, en het krijgen van spabehandelingen in een luxe hotel.

"Hij deed echt zijn uiterste best", zei Gregoire over het voorstel. "Overal waren kaarsen en rozenblaadjes. Ik voelde me alsof ik een prinses was."

Ze trouwden in 2005

Wie is de vrouw van Justin Trudeau? Alles over Sophie Grégoire Trudeau (3)

Trudeau en Gregoire trouwden op 28 mei 2005 tijdens een traditionele katholieke ceremonie in de kerk Sainte-Madeleine d'Outremont in Montreal.CBC-nieuwsmeldde dat toen de bruid de kerk binnenkwam, ze tegen de menigte buiten zei: "Ik ben de gelukkigste vrouw ter wereld."

Hun receptie bestond uit een live band, een dj en een maaltijdbeleg met onder meer Alberta-rundvlees, lokale kazen, biologische groenten en diverse desserts - en ze hielden de gastenlijst beperkt tot hun familie en vrienden. vertelde Trudeauvan Maclean: "We wisten dat we niet de weg wilden inslaan om hoogwaardigheidsbekleders en premiers of iets dergelijks uit te nodigen. Voor mij zou de gastenlijst onder de 200 of boven de 1.000 zijn - en dat zou nooit gebeuren 1000 zijn."

Het feest was eenvoudig en elegant, maar Gregoire had één verzoek waardoor het zich onderscheidde van de meeste andere bruiloften: ze wilde geen bruidstaart. "Ik merk dat mensen het nooit eten," zei ze. "Je maakt deze smakeloze foto terwijl je de taart aan het snijden bent. Dus ik zei: 'Nee! Laten we iets anders doen!' " Ze kozen in plaats daarvan voor een groot aantal desserts, thee en koffie.

Ze hebben drie kinderen

Wie is de vrouw van Justin Trudeau? Alles over Sophie Grégoire Trudeau (4)

Trudeau en Gregoire delen drie kinderen: zonen Xavier James en Hadrien Gregoire en dochter Ella-Grace.

Hun oudste kind, Xavier, werd geboren op 18 oktober 2007. Ze verwelkomden hun tweede kind Ella-Grace op 5 februari 2009. Vijf jaar later arriveerde hun jongste kind Hadrien op 28 februari 2014.

In 2005 vertelde TrudeauMaclean'sdat hij "minstens drie" kinderen wilde - hoewel hij en Gregoire het destijds niet eens waren.

Justin Trudeau viert nipte verkiezingsoverwinning met vrouw en kinderen

"Sophie was enig kind, dus ze zegt dat één prima is, twee is ook goed, maar drie, je begint het een beetje te pushen," zei hij. "Maar ik heb er alle vertrouwen in dat als we er eenmaal in zijn, ik haar ervan kan overtuigen dat drie prima is."

Ze is een entertainer van beroep

Wie is de vrouw van Justin Trudeau? Alles over Sophie Grégoire Trudeau (5)

Naast haar uitgebreide liefdadigheidswerk heeft Gregoire zelf een eclectische en illustere carrière achter de rug.

Ze sprak vloeiend Frans, Engels en Spaans en begon haar carrière in de reclame, waar ze zich opklom van receptioniste tot accountmanager bij een marketingbedrijf, maar voelde zich aangetrokken tot andere bezigheden. "Ik besloot naar de radio- en tv-school te gaan. Ik had altijd het gevoel gehad dat mijn communicatieve vaardigheden mijn beste troef waren", vertelde ze aan de auteurErica Diamantin 2011. “Op het moment dat ik de school binnenstapte, wist ik dat ik thuis was. Ik voelde me het meest mezelf. Ik had mijn roeping gevonden."

Haar volgende baan was het schrijven van nieuwsberichten, die ze omschreef als 'de slechtste baan ooit'. Toen haar bedrijf, de Canadese nieuwszender LCN, een vacature had voor een entertainmentreporter, ging ze ervoor. Tijdens deze periode werkte ze ook als personal shopper voor de luxewinkel Holt Renfrew.

In 2005 woonde Gregoire een liefdadigheidsevenement bij waar ze verschillende stafleden van CTV Television Network ontmoette, waardoor ze correspondent werd voor CTV'seTalk, een amusement nieuws tonen.

Gregoire zal binnenkort ook auteur aan haar cv toevoegen. mei 2023,CBC-nieuwsmeldde dat Sophie de komende jaren twee op wellness gerichte boeken zal publiceren:Dichter bij elkaar: onszelf kennen, van elkaar houdenin 2024 en een kinderprentenboek in 2025.

Haar rol als first lady is nooit geformaliseerd

Wie is de vrouw van Justin Trudeau? Alles over Sophie Grégoire Trudeau (6)

Trudeau werd op 4 november 2015 beëdigd als premier van Canada. Een paar maanden later zei hij dat hij niet geloofde dat Sophie's rol als first lady zou moeten worden geformaliseerd.de Canadese pers.

In mei 2016 vertelde Sophie aan de krant QuebecDe zondat ze meer hulp kon gebruiken om haar afspraken, uitnodigingen en algemene inspanningen bij te houden - naast het opvoeden van drie kinderen - waarbij ze opmerkte dat ze één enkele assistent had. Haar opmerkingen oogstten kritiek van Trudeau's politieke oppositie, maar hij was onaangedaan.

Toen hem later werd gevraagd wat de rol van de echtgenoot van een premier zou moeten zijn, zei Trudeau: "Er zijn verschillende families met verschillende capaciteiten, dus dit moet natuurlijk flexibel zijn." Hij voegde eraan toe: "Ik ben erg trots op alles wat ze in het hele land heeft gedaan en ze zal haar deelname blijven aanbieden. ... We willen ervoor zorgen dat ze het werk dat ze doet kan blijven doen."

Van haar kant, Gregoire - die in de daaropvolgende maanden opnieuw werd bekritiseerd omdat hij naar verluidt geschenken van ontwerpers had aangenomen, volgens Canada'sWereldwijd nieuws- zei dat ze blij was om al het harde werk te doen dat hoort bij het zijn van de echtgenote van een premier.

"Als je aan de macht bent, of je hebt een verantwoordelijke positie, en je denkt dat mensen er voor je zijn, dan is het het tegenovergestelde," vertelde ze.Wereldwijd nieuwsvooruitlopend op de verkiezingen van 2015. "We zijn er om hen te dienen. En zo wil ik dat mijn kinderen worden opgevoed."

Trudeau verdedigde haar tegen een heckler

Wie is de vrouw van Justin Trudeau? Alles over Sophie Grégoire Trudeau (7)

In september 2021 verdedigde Trudeau Gregoire nadat een heckler een vulgaire opmerking had gemaakt en haar een seksistische smet had genoemd. Hoewel ze op dat moment niet aanwezig was, antwoordde Trudeau: 'Is er nu geen ziekenhuis waar je naar toe moet gaan?' in verwijzing naar de protesten over de COVID-19-pandemie en vaccinvoorschriften die plaatsvonden voor ziekenhuizen in heel Canada.

Trudeau ging later in op het antwoord, tegen verslaggevers: "Ik denk dat Canadezen weten dat ik een behoorlijk dikke huid heb en dat ik tegen allerlei soorten misbruik kan, vooral als dat betekent dat iemand niet ergens anders eerstelijnsgezondheidswerkers of kwetsbare Canadezen lastigvalt. Maar hij ging achter mijn familie, zei hij hatelijke, vrouwonvriendelijke dingen over mijn vrouw."

Hij voegde eraan toe dat terwijl hij "hiervoor tekende" om een ​​publieke figuur te worden, zijn familie dat niet deed. "Mijn familie gelooft diep in wat ik doe en verdraag heel veel", zei hij. "Maar iedereen heeft grenzen en ik zal er altijd zijn om te proberen terug te dringen wanneer iemand deze grenzen overschrijdt."

Ze sensibiliseert voor eetstoornissen en angst

Gregoire is open geweest over haar herstel van de eetstoornis boulimia nervosa, die volgens haar begon in haar tienerjaren. "Verslavingen zijn biochemische onevenwichtigheden van de hersenen, en eetbuien en purgeren is een teken van een grotere emotionele wond. Eten was mijn enige manier om mijn leven te beheersen, dacht ik", vertelde ze Erica Diamond in 2011. "Als je verslaafd bent of lijdt aan een psychische aandoening, je denkt dat je alles onder controle hebt. Maar het tegendeel is waar. Je bent in feite volledig uit de hand."

Ze is ook een nationale vrijwilliger voor de Canadian Mental Health Association, en in mei 2023,ze werkte samen met de organisatieom anderen aan te moedigen hun eigen worsteling met geestelijke gezondheid te delen "om meer mededogen en meer empathie voor elkaar op te bouwen."

Ze is bevriend met A-listers en royals

Wie is de vrouw van Justin Trudeau? Alles over Sophie Grégoire Trudeau (8)

Naast ellebogen wrijven met wereldleiders zoalsprins William,Kate Middelton,President Joe Bidenen first ladyJill Biden, Sophie is ook maatjes met sterren uit de A-lijst.

In een sindsdien verwijderd Instagram-bericht,Emma Watsonbeschreef haar plezier tijdens het rijden op een Vespa met Sophie tijdens Watsons bezoek aan Ottawa, Ontario, om haar HeForShe-campagne in 2016 te promoten.Wereldwijd nieuws, schreef Watson dat de ontmoeting met Grégoire "absoluut een hoogtepunt van mijn jaar" was.

Zie opmerkelijke figuren die een bezoek hebben gebracht aan wijlen koningin Elizabeth II terwijl ze opgebaard ligt

Sophie is ook een goede vriend vanMeghan Markleen verscheen op haar podcastArchetypenin november 2022. In het interview zei Meghan dat ze Sophie ontmoette tijdens het filmenPakkenin Toronto, waarbij ze opmerkte dat Sophie een kalmerende aanwezigheid was in het licht van de media-aandacht waarmee ze werd geconfronteerd.

Zij en Trudeau kondigden hun scheiding aan in augustus 2023

In augustus 2023 heeft de Canadese premier sdeelde het nieuws van hun scheiding op Instagram.

"Zoals altijd blijven we een hechte familie met diepe liefde en respect voor elkaar en voor alles wat we hebben opgebouwd en zullen blijven bouwen", schreef Trudeau in de aankondiging. respecteer onze en hun privacy. Bedankt."

Het kantoor van de Canadese premier bevestigde het nieuws aan PEOPLE en zei in een verklaring dat Trudeau en Sophie "een overeenkomst tot scheiding van tafel en bed hebben getekend".

"Ze hebben eraan gewerkt om ervoor te zorgen dat alle juridische en ethische stappen met betrekking tot hun beslissing om uit elkaar te gaan zijn genomen, en zullen dat in de toekomst blijven doen", aldus de verklaring.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aracelis Kilback

Last Updated: 24/09/2023

Views: 5724

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aracelis Kilback

Birthday: 1994-11-22

Address: Apt. 895 30151 Green Plain, Lake Mariela, RI 98141

Phone: +5992291857476

Job: Legal Officer

Hobby: LARPing, role-playing games, Slacklining, Reading, Inline skating, Brazilian jiu-jitsu, Dance

Introduction: My name is Aracelis Kilback, I am a nice, gentle, agreeable, joyous, attractive, combative, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.